Östkustens bortglömda Nate Dogg....

...är helt klart D.V Alias Khrist. Östkustens Bill och Bull är helt klart grabbarna med historiens kanske skönaste rapnamn, Smoothe da hustla och Trigga da gambla. Dock är det den förstnämnda som får skina i detta inlägg ( kommer mer på Smoothe och Trigga här framöver). En sjukt skön låt som till sist letade sig fram till soundtracket till The Nutty Professor, därav den något corny videon.



Kraftigt underskattad och helt klart före sin tid fick han tyvärr inte glänsa så mycket men gjorde en helt klart kort men tung insats på Sadat X - Hang em high från skivan Wild Cowboys.



Utöver sköna gästspel på låtar från bla Shyheim och Non Phixion borde även denna uppmärksammas i sammanhanget.


Boom!

Eftersom Red Cafe gjort 00-talets kanske fetaste basketlåt i Heart and soul of NY city (Pete Rock prod) känner jag mig tvungen att langa upp den här.



"I know niggas liver than Allen Iversen".


Dags för tävling.

Hej på er.

Först och främst vill jag passa på att tacka er läsare för all respons jag fått på bloggen. Verkligen kul att den uppmärksammats som den gjort på så kort tid. Det är extremt motiverande. Tack vare detta känner jag mig frikostig och har därför bestämt mig för att dra igång en liten läsartävling.

Gick igenom skivbackarna idag och hittade ett ex av Black moons legendariska skiva Enta da stage, en skiva som alla borde ha. Eftersom jag själv sitter på dubbla ex så kommer jag att lotta ut den till en av er läsare genom en rolig liten tävling.

Sitter i nuläget och klurar lite på hur själva tävlingsmomentet ska se ut så håll ögonen öppna för snart så smäller det!


Buckshot, 5 ft och  DJ Evil Dee.

Apropå matlagning...

The Chef!

Undrar om husmanskost skulle uppskattas av Raekwon? Köttbullar, rårörda lingon, stekt lök och potatismos för den korpulenta herren kanske?




Lördag.

Blir ett snabbt inlägg idag. Dels för att jag är bakis men även för att jag i skrivandets stund tillsammans med frugan och hennes syster håller på att planera en familjemiddag med svärföräldrarna, FETT svettigt.

Släkten är värst eller vad säger ni?

/ Bronx Per Morberg


I väntan på fredagsölen.

Pappa är törstig, ni vet sådär fredagstörstig som man blir efter en tung arbetsvecka. Begreppet "låtsasjobba" har aldrig varit tydligare och i det här bygget väntar folk spänt på att någon ska gå i bräschen och öppna den första fredagsölen. Att göra det innan klockan slagit 15:00 anses fult trots att dom flesta redan munnat under lunchen, den legendariska fredagslunchen aka "starkölslunchen".

Helgen innebär ofta huvudlöst drickande och festiviteter av olika slag i goda vänners lag. Vi lägger bekymmer och oro på hyllan ett tag och slappnar av utan att ägna en tanke åt hur söndagens bakfylla kommer behandla oss. Den här låtens titel får bli en påminnelse om smärtan många av oss förmodligen kommer känna på söndag. Haha.


Going back to Cali.

Har alltid varit oerhört svag för g-funken. I det här inlägget får den västra sidan skina lite, så på med raiderskepsen och luta er tillbaka!

Lil half dead - Had to be a hustla


Above the law - Kalifornia (Hade gärna länkat klassikern black superman och skrivit något om att Clark Kent kan eat a dick, men jag valde Kalifornia istället som jag håller nästan lika högt, dessutom är jag sjukligt svag för Kokane.)


Mc Ren - Keep it real (från skivan villain in black, den här låten är en garanterad topp 3 på min g-funklista. Skivan i övrigt är ganska svag tyvärr.)
Quotable: "Every street got they own rap artist / on the cover every brother got a gun tryna look the hardest / but some deserve a slap, cause they lay down the strap when they here "thats a wrap", and thats real. /"

Lady of rage - Afro puffs (Ingen g-funklista utan deathrows first lady!)


Eazy E - Real muthafuckin gz

Sådär, ett par sköna låtar att stila till.

The Nonce

Idag kom jag att tänka på the Nonce när jag vaknade. The Nonce är en sådan grupp som jag "glömmer bort" lite då och då vilket är kul eftersom jag alltid blir lika glad när jag kommer på dom igen. Minns hur jag satt klistrad framför Yo mtv raps med vhsbandaren redo för att spela in "Mix tapes" som var en av mina favoritlåtar. Här kommer två videos från gruppen som inte bara är två suveräna tracks utan även bidrar med en mjuk övergång till dagens tematiska spår, västkusten.

Ha en bra dag!




En av mina absoluta favorittunes någonsin.

Masta ace - Terror (instrumental)

Tänk ljummen sommarkväll, skymning, grabbarna, laxar på kontot, en påse fuffens i fickan, kalla i kylen och stans farligaste donna på kroken. Lets have it!



Låten i sin helhet återfinns på Sittin on chrome-plattan, chefsplatta rakt av!

"Stråkbeats"!

Ett par feta tunes, ett par nämnda, många glömda.

Booooom!

God morgon!

En skön morgonlåt till kaffet från legendariska Livin proof plattan som i stort sett uteslutande producerades av en Premo i absolut högform.


En sak till....

... imorgon blir det stråkspecial. Skrammliga trummor och samplade stråkar that is!

Håll till godo med denna bangern tills dess.



Spotifylista.

Bjuder på en spellista med ett par av mina absoluta favoritlåtar som passade min sinnesstämning just nu.

Word up!

Smaklig måltid!

Din favoritrappares favoritrappare!

Kungen från Queens i huset.



"You loose, cause I got the Ill street blues."

Parrish fixar smet.



Kommentar överflödig!

Cella Dwellas!

Om minnet inte sviker så var det kring 96 Cella Dwellas släppte plattan Realms N reality ( The Cella Dwellas – Realms'N'Reality ). Skivan är nog en av mina mest spelade plattor genom åren och jag pumpar fortfarande fragment av den dagligen, enorm underskattad i min bok.

Här kommer videon till Perfect match, en laidback liten historia om hur sneakiga brudarna kunde vara under den gyllene eran.


Bucktown!

Hej och välkommen till Bucktown! Här startar min egen dokumentation av mitt musikaliska 90-tal. En nostalgisk trip i hiphopens tecken, en prestigelös walk down memory lane, där jag ger er ett axplock av musiken jag växt upp med och som i mångt och mycket format mig till den jag är idag. Hoppas det smakar!


RSS 2.0