Im alive!

Yo! Sorry för den obefintliga uppdateringen men jag har grindat för degen, ni vet hur det är.

Påmindes om denna feta track efter att ha lyssnat på Hands - Dues paid 2. Jävligt skön mixtapeserie där svenska Hands mixar om gamla 90s classics. Här kommer låten i orginaltappning samt Hands mixtape för nedladdning! Håll till godo så återkommer jag med storuppdatering på måndag!

Hands - Dues paid 2 (still payin´)

Tracklist:
01. Still Payin' Dues (Intro)
02. Double XX Posse - Money Talks
03. Mad Skillz - The Nod Factor
04. Heavy D and The Boyz - We Got Our Own Thang
05. Jamal - Keep It Real
06. Killa Cam & Bloodshed - A Star Is Born
07. Naughty By Nature - Clap Yo Hands
08. J-Force - Bull's Eye
09. Scientifik - Lawtown
10. Mic Geronimo, Fat Joe, Heather B & Big L - My Kinda Masta Firewater Dream
11. Dues Paid 2 (Outro)


DL: http://www.mediafire.com/?6lxr4a52b54c88c

Tävlingsdags The best part!

"Nu är vi väl ändå inne på 00-talet?" tänker ni. Och det stämmer delvis men sanningen är den att J-live jobbade med The best part LP mellan 95-99 men på grund av strul med skivbolaget Raw shack records nådde den hyllorna först 2001.

J-live är en skön snubbe som jag placerar i facket jag själv kallar "ekologiska mc:s". Det är kärlek till musiken 24/7. Många av oss fick nog upp ögonen efter superbangern Braggin writes där J-Live rappade och dj:ade samtidigt över ett fett premierbeat. Jag såg honom själv framföra den utanför kulturhuset i Stockholm för ett gäng år sedan och det var verkligen mäktigt!



Nu lottar jag ut ett vinylex av plattan där låten finns med. The best part LP! Jag är punchlinesugen. Det enda ni behöver göra är att skicka ett mail där ni delger mig er favoritpunchline från valfri rappare mellan åren 1990-1999! Det finns ju ett gäng så välj omsorgsfullt för jag är i vanlig ordning envåldshärskare där jag väljer vinnaren efter det bidrag jag själv tycker är fetast, haha.

Tävlingen pågår resten av helgen och fram till fredag nästa vecka. Allt ni behöver göra är alltså att skicka in eran favoritpunchline mellan 1990-1999 till
[email protected] för att delta i lottningen! Alla svar ikoma innan fredag tas med i beräkningen.

Lycka till!


Samplingsporr och ett fett guldkorn!

Isaac Hayes - The Look of love


Flottigare sampling får man leta efter. Då min far är gammal trumpetare är jag uppväxt med mycket soulmusik i hemmet. Har alltid älskat just denna låt så länge jag kan minnas och gissa om jag spårade när jag första gången hörde.....

Jay Z - Can I live

"Viva, Las Vegas, see ya, later at the crap tables
meet me by the one that starts a G up
This way no fraud Willie's present gambling they re-up
And we can have a pleasant time, sippin margaritas
yeah-yeah-yeahhh"


And stekig shit like that, sjukt snyggt!

Från samma skiva som gav oss 1,2 pass it fanns även denna låt med! Den är så jävla fet, tror inte jag gjorde ett mixtape utan den här låten back in the days. Håller fortfarande, här snackar vi total lyrical show! Ett tvättäkta guldkorn som tyvärr passerat alldeles för många obemärkt! Varsågod.

II Unorthodox - A little flava


Ojojojoj!


Konichiwa!

Dj Honda bjuder på fredagstaggning i gott sällskap, Sadat X glänser men Grand Puba totaldödar låten i sista versen, så jävla bra!


Veckans legend!

Från och med nu kommer jag varje fredag presentera mina favoritlåtar från bortgångna raplegender. Då bloggen hitills haft huvudfokus på östkusten är det inte mer än rätt att 2pac får vara först ut i detta, i framtiden, återkommande tema. En av dom, om inte DEN, absolut största genom tiderna. Finns mycket att skriva om Pac men jag låter mina favoritlåtar tala för sig själva.

Vila i frid!


Shyheim!

Lillgrabben i periferin av Wu-tang clan har alltid varit tung. Andra plattan The lost generation är en emotionell klassiker för mig. Året är 1996 och såhär bra låter det från ungtuppen.



Dear god med Pop da brown hornet är hands down en av mina personliga favoritlåtar och har så varit sedan första gången jag hörde den!



"Dear God, I wonder can you save me?
I'm buggin out in this world that you made G
Homicide rapes and robberies
When it happens in my neighborhood police they look for me
I'm the prime suspect in the projects
I got this fucked up rep that keeps me behind a step
Always broke so I got this attitude
In my lab never fool my man, this is crazy rude
Gyros and pizza, be my lunch and dinner
I know that I'm a sinner, but God help me out nigga
I got problems that only death could solve
A high school drop out, and my GED won't get me no job
My family be callin me a loser
Moms she's a user, got me livin life with no future
The only thing that keeps me strivin is rhymin and uhh
Bump N Grindin besides that I feel like dying
Word to my peoples in the essence
I send my blessings
I know you gone, but it might be for the best
Cuz life is full of stress
and the projects you won't progress
God, fuck the world, it's a mess"

Boom, tunga ord från 19-åringen (med reservation för felcitering, var lat och copy pasteade från nån lyricsida.)!


Smoke break med DITC.

Damn alltså, är verkligen superstressad i vardagen och beklagar verkligen det bristfälliga uppdaterandet. Skulle behöva vara ledig ett par dagar och koppla av hemma i värmen med shit jag tycker är kul. God mat, kall öl, lite tv-spel, polare och flickvän. Blev faktiskt riktigt sugen på att styra en fet påse fuffens och bara kick back in the shack under en fejkad sjukskrivning! Därför blir detta inlägg en mini smokebreak med DITC (som fått mycket shine på bloggen men vem klagar på det?).



Substansromantik med Diamon D och smygfavoriten Buckwild bakom spakarna, bless!

Klockan slår....

Tic Toc!


Mycket att stå i!

Hej alla, har som ni ser varit lite dålig uppdatering sedan i lördags, detta beror på att jag har en hel del saker att stå i både privat och yrkesmässigt. Ville bara säga det så ni inte tror jag tappat stinget. Blir mer uppdateringar mot mitten av veckan.

Lite saker! Skickade iväg prisskivan i Black moon-tävlingen idag så vinnaren borde ha skivan imorgon alternativt senast torsdag. Utöver detta så kommer en ny tävling upp inom en snar framtid där vi tävlar om nya feta skivor. Stay tuned!

Tänkte också implementera en ny inläggskategori i bloggen där jag en gång i veckan fotodokumenterar mina matlagningskonster. Jag vill inte lova guld och gröna skogar men jag älskar att laga mat och är hobbykock ut i fingerspetsarna. Kanske finns någon som gillar recepten eller ser det som ett roligt inslag i blogget. Kanske kan tom maten sammankopplas med musiken, blir en skön utmaning!

Tills dess ta hand om er!


En liten spellista.

God morgon, eller förmiddag, eller dag kanske är mest passande. Sov till 12:15 idag. Skönt och välbehövligt. Slängde ihop en spellista en lat lördag. Enjoy!

Fresh

Husguden!

Finesse visar hur man berättar en historia och helgen är ett faktum.




Blir en lugn fredag för egen del. Kanske lite hemlagade bbqribs, grillad majskolv, bönsallad och ris till middag? Givetvis toppat med en riklig mängd Sweet baby rays. Till det ett par folkisar eller kanske ett glas rött.





"The Sauce is the boss!"


RZA!

Ouuuuuuuuf! Den här gamla dängan är för skön! Fredagskänslan på ingång!


Mig eller smeten?

Fördelen med att slita på ett underbetalt kneg är att man i alla fall vet att damerna inte är ute efter din smet!



Bless!


På jobbet!

Lite gott och blandat av vad jag har haft i lurarna idag. Bra "i väntan på att få gå hem"-låtar.








Inte långt kvar nu!

Wrong side of the tracks.

Shit! Inatt drömde jag att jag lyssnade på Artifacts gamla graffanthem Wrong side of the tracks! Har inte lyssnat på den på säkert ett år trots att den är så bra som den är. Vet inte varför det blir så men det finns så sjukt mycket bra spår att vissa ibland helt oförtjänt glöms bort ett tag. Är låtarna bortglömde men tillräckligt tunga eller nostalgiskt förankrade behöver ni inte oroa er för dom kommer tillbaka med John Blund. Eller är det kanske cocilanan som expanderat mitt sovande medvetande?

Och det följer vi upp med lite samplingsporr.


Och givetvis Jack Bruce - born to be blue där vi 00:11 in hör ett annat bekant ljud samt 2:54 in där vi också kan höra huvudsamplingen till Bucktown!

Bra start på dagen!

Gangsterbrud!

Visst behöver vi alla en flickvän som kan få rätsida på oss gubbar när vi ligger i spårarläge?

Det här inlägget tillägnas min kära wifey som alltid ser till att jag stannar på jorden.


Världens coolaste youtubeklipp.

Fab 5 Freddy intervjuar klanen på Yo Mtv raps! Straightup coolness!



Har legat hemma hela dagen i kureringsläge och oavkortat lyssnat på Wu-tang. Väldigt stämningsfullt och jag är rätt glad att jag slipper lämna lägenheten idag med tanke på hur det ser ut ute. Har fyllt på näringsförådet med hjälp av ett lass galet flottiga american pancakes och nu är det cocilanadags för att lindra hostan från helvetet. Hostmedicin är ju ganska populärt bland rappare på sina håll, ODB föredrar dock hard liquor vilket kanske inte är en dum idé.

 En Caol Ila eller kanske en Bowmore för att komma på benen. När jag ändå är inne på Wu-tang och alkohol kan jag inte undgå att langa upp Dirtys klassiska fyllefreestyle från Yo. I folkmun även känd som "3 promille-freestylen."


Det kom ett mail....

Black moon tävlingen är avgjord och pappa rapporterar från sjuksängen! För det första vill jag ta tillfället i akt och tacka alla som skickat in bidrag. Temat var favoritlåt anno 93 och det har trillat in ett 20-30 tal mail med feta tips. Allt från ATCQ - Award tour till Ice cube - ghetto bird. Dock kom ett långt mail som jag fastnade för trots att det ( likt skribenten senare påpekade ) finns jävligt många tunga låtar från 1993.

Den här bloggen handlar för mig om minnen, nostalgi, känslor och impulser och därför kommer läsaren som skickade följande mail belönas med ett stycke vax a la Black moon - enta da stage.

"Min familj invandrade till Sverige 1990 och eftersom mina föräldrar inte hade någon utbildning eller yrke att falla tillbaka på öppnade de en pizzeria. Vilket betydde att jag fick ta hand om mina syskon och ta hand om hemmet under tiden de arbetade, jag och mina syskon vistades inte ute så mycket (utöver på gården i vårat område). På området träffade man alltid turk/araber som man kom överens med och kunde kommunicera med tills man sinom tid lärde sig svenska.

Så en dag i sommaren då jag skulle börja i 7an hörde jag en av de äldre grabbarna på gården spela How many mcs.. och när jag fick höra den och dessa rader i början "the mind tricks the body, body thinks the mind is crazy" fastnade jag. Under hela högstadiet utvecklades mitt ordförråd i engelska språket och jag kunde förstå mer och mer i albumet "Enta Da Stage", exempelvis metaforer och ordlekar som jag innan inte fattat. Iallafall, tillbaka till den dagen jag på gården hörde de äldre ungdomarna spela how many mc, när den va slut pumpades nästa låt på albumet som var "U da man". När trummorna gick igång, oooh.. jag gick lööös inombords. Det var något inom mig som fick mig att headnodda så jag fick träningsvärk i nacken varje gång jag hörde den, smutsigare trummor får man leta efter.



Who got props, I got cha opin, How many mcs och alla andra klassiker i all ära men just personligen tycker jag U Da Man är min favorit. Takten i trummorna passade även i till breaking som jag började dansa i 8an, när de rappar u da man tog jag verkligen åt mig som om de pratade till mig.. eftersom jag var mannen i huset 12 timmar om dagen då jag tog hand om mina syskon och var ensamma hemma. Det var som att hela låten handlade om mig.



När jag växte upp och förstod mer av lyriken i den låten och rader som denna "Punk muthafuckas on the mic get violated, A rhyme ain't a rhyme if it ain't crime-related" som sammanfattar hela mentaliteten i albumet och i samma vers nämns timbs som jag aldrig hade råd med men de var populära då för nästan alla de äldre på gården gick runt klädda i dem. I sista versen som buckshot shorty toastar fram fick in mig i reggaebanor också.. jag har introducerats till mycket med detta album och just denna låt. Iallafall åter till versen i slutet av den säger de "Yo chill, parlay, god, they ain't ready for that, They ain't ready for that, Everybody wan fly and get high but nobody wan die, why" Så jävla sant.. alla vill til himmelen man ingen vill dö som även Timbuk nämner.



När jag sen införskaffade mig albumet satt jag och lyssnade igenom det, satt och rappade med framför cdspelaren, det var just U Da Man jag väntade på.. när den gick i gång blev jag alltid på bra humör hur hård dagen än har varit. Det är nog därför jag jag ännu uppskattar hela albumet men främst den låten.



Jag får hoppas att det inte skrevs för mycket nu, kom av mig av alla nostalgiska tankar. Önskar all lycka med din blog, den är grym!"

 
Stort tack för mailet som gav mig en skön nostalgisk resa bakåt i tiden och grattis till en fet platta. Det vackra i detta är att trots lika eller olika bakgrunder kan vi relatera till en era där vi alla delade något gemensamt. Håll ögonen öppna efter nästa tävling för nya är på gång!



100% kvalitet!

Alla har hört DJ Premier och Das Efx mörda riktig hiphop! Pete Rock instrumentalen är dock minst lika galen!


Still here!

Tja gubbar! Jag lever och andas, misströsta inte. Snart frodas vi igen. Har varken ork eller lust att uppdatera pga tråkiga omständigheter men kunde inte undgå att ge er denna. Lyssnar alltid på den här när jag måste resa mig!




Checka er mail ikväll eller imorgon för en av er snubbar/snubbor har paket på posten inkommande, måste ha kontaktinfo bara.


"Im strictly hardcore even more then before!"

/Alfons!

Dålig uppdatering.

Yo, tar tillfället i akt att skriva lite längre. Har alltså blivit rejält sjuk och sitter förmodligen på en inflammerad blindtarm, fett osoft. Blir sparsamt med uppdateringar tills jag piggnar till men ikväll kommer vinnaren av tävlingen publiceras här på bloggen.

Har fruktansvärt ont i magen, doktorn trodde som sagt på en möjligt inflammerad blindtarm. Min första tanke var magsår möjligen orsakad av.........

Sjuk!

Tjena! Har åkt på en rejäl sjuka och varit inne hos farbror doktorn. Kommer således inte kunna uppdatera bloggen idag men återkommer imorgon och presenterar vinnaren av tävlingen m.m.

Cheers!

Boom!

Ikväll blir det kalas, vi påminner oss om att 1)Hålla det äkta.


2)Att hålla damerna under uppsikt.


Stört bra platta rakt igenom men dessa är mina två favoriter.

Skål!

Vi fortsätter...

....på temat etniska minoriteter inom 90-talets hiphopsfär. I svallvågorna efter house of pain dök Irlandsättlingen Bas Blasta upp på scenen på allvar. Trots produktionshjälp från både Beatnuts och D.I.T.C-klicken slog han aldrig ordentligt och ses av många som ett tvättäkta one, eller möjligtvis two hit wonder. Tycker dock att Aint whatcha do är en fet låt som får plats i dagens första inlägg.


Första gången jag hörde honom var på Nice & Smooth - Down the line från 91.


Ingen aning vad som hände med honom eller vad han gör idag, upplys mig gärna om ni har koll.

Peace!

Before Jersey shore.

Dom här salta spaggarna tittar inte på sopranos, sopranos tittar på dom.

"I got the saturday night feva, word to mama mia."

Possecuts från D&D.

1995 lät det såhär.

1999 lät det såhär.

Två jävligt feta låtar från legendariska D & D studion (numera ägd av Dj Premier) där storheter som Biggie, Jay-z, Nas, Jeru da damaja, Krs mfl satt historiska spår.

Vädertema.

Ledig från jobbet för att kirra med saker inför flytten vaknar jag strax efter 8 och möts av höstens hitills sämsta dag vädermässigt. Regnet står som spön i backen, himlen är stålgrå och det blåser som fan. Vore soft att sätta sig på ett plan till någon varm, baktaktslunkande destination men då skulle jag inte kunna uppdatera bloggen så vi skiter i det, höhöhö. Vädret är som sagt inte helt optimalt för i stort sett någonting men jag aktiverade min halvfartsgående hjärna och kom på att ett inlägg med temat dagens väder kunde bli kul. Vi testar och ser hur det blir.


Tung beatminerz produktion på en annan jävligt bra platta från duckdown hållet. O.G.C - No fear från plattan Da Storm, återkopplingen till vädret går igen i såväl albumtiteln som i videotemat, året är 96 och fiskemössan är hetare än någonsin. Sjukt att samma galonkläder man själv bar på dagis kan vara så gangsta i ett annat sammanhang.


Ett annat mycket tidsenligt plagg som man absolut ville flexa med var den klassiska regnjackan från Helly hansen. Den har sportats i otaliga rapvideos men jag tycker Big L gör det bäst. Har själv den rödblå varianten hängande på vinden. Regnjacka - Check.

Det finns människor som som vill vara poetiska och svåra och brukar referera till regn som någon högre makts tårar, jag är inte sådan men med det argumentet på plats får vi in en fet låt så vi kör.
Har dock för mig att den korrekta låttiteln är "I seen a man die", hmmm.

Detta får räcka för nu. Tänkte ta med rainy dayz med Rae och ghostface också men fick brådis!

Förresten så rullar tävlingsbidragen in och kvalieten är jävligt hög. Glöm inte att ni fortfarande har tid på er att skicka in bidrag! För er som missat kolla ett par inlägg ner och ta chansen att vinn Black Moons - Enta da stage på vinyl!

Peace.

Rap aint shit if it aint real kid!



Nu ska jag ta ett gubbigt bad i höstrusket och lyssna på min citatmaskin numero uno. Fresh! Fantastiskt beat, verserna klockrena och en refräng som genom åren rullat som ett mantra i mitt huvud, oavsett om man befunnit sig på botten eller toppen av livets berg-och dalbana.


Sexual healing.

Kan tycka att det är lite ostigt att använda sig av Marvin Gaye - Sexual healing i beatmakarprocessen. Ibland blir det dock jävligt fett!



Och när vi ändå är inne på Joey Crack river jag av min absoluta favoritlåt med Fat Joe och Premiere bakom spakarna. Tjockjocke tar realness till en ny nivå med sitt 95-flow. Tiden innan han började konsumera babyblå päls (inget fel på pastellfärgade pälsar).

Tävling!

Tjena! Ursäkta att jag uppdaterat mindre under helgen och idag men det är så att jag och frugan håller på att flytta ihop så mycket tid och energi går till det. Som ni såg längre ner så skrev jag om en skön tävling där en läsare kan vinna ett vinylex av Black Moons klassiska LP Enta da stage! Nu är det dags. Är du sugen på att kamma hem skivan är det inte svårare än att besvara följande fråga :

1993 släpptes Enda da stage, vilken är din absoluta favoritlåt från det året?

Maila era svar till [email protected]

Tipsaren vars låt faller mig mest i smaken får skivan hemskickad med posten, helt gratis (detta kan komma att ändras ifall jag skulle bli helt pank, då får vinnaren dega frakt, haha). Om flera stycken skickar in samma vinnarval så blir det lottning. Bidrag skickade innan 23:59 på torsdag tas med i beräkningen och vinnaren presenteras på fredag.

Lycka till folks!

RSS 2.0